Menu

Producenci...

Współpracujemy z najlepszymi

Statystyki

Produktów:
5231
Kategorii:
619
Nowości:
385
Promocje:
195

odwiedziny

Licznik

Nasi Partnerzy...

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

MAROKO - Olej z Nasion Opuncji Figowej 100% ECO - 30 ml

pielęgnacja twarzy
158
PLN
MAROKO - Olej z Nasion Opuncji Figowej 100% ECO - 30 ml
MAROKO - Olej z Nasion Opuncji Figowej 100% ECO - 30 ml
in_stock
Dostępność:
kończy się
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 158,00 zł
Cena netto: 128,46 zł
szt

Olej z Nasion Opuncji Figowej- 100% naturalny - 30ml

 

Produkowany w Maroku, z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, bez użycia środków chemicznych. To najbardziej luksusowy, najdroższy olejek na świecie, który stanowi rewolucję w kosmetyce przeciwstarzeniowej.

Kaktus Figa Barbarie (Opuntia Indica) pochodzi z Meksyku. Ten olbrzymi kaktus, który rośnie w ciepłym klimacie, należy do nielicznych roślin, które zachowując swoją barwę i wodę, są zdolne oprzeć się największemu słońcu, które spala wszystko. Łatwo przystosowuje się do różnych warunków glebowych. Aztekowie uważali ją za roślinę świętą i wykorzystywali do różnych celów. Pierwsze owoce, dotarły do Europy prawdopodobnie już pod koniec XV w.

 

Owoc opuncji przypomina kolczaste, gruszkowate jagody. Jest całkowicie jadalny i zawiera wiele drogocennych właściwości takich jak: antyoxydanty, aminokwasy, witaminy i pierwiastki śladowe. W środku znajdują się drobne nasiona z których wytłacza się olej. Ostatnie badania udowodniły, że ten kaktus dzięki rzadkim składnikom i 13 pierwiastkom śladowym jest jedną z najbardziej interesujących roślin chroniących i regenerujących skórę.

 

Proces otrzymywania oleju z pestek opuncji jest bardzo czasochłonny i pracowity oraz mało wydajny ze względu na niską zawartość oleju w pestkach opuncji. Bardzo drobne pestki z owoców opuncji zawierają tylko 5% składników tłuszczowych (pestki słonecznika zawierają 50% składników tłuszczowych). Celem uzyskania 1 litra oleju z pestek opuncji potrzeba zużycia około 1 miliona pestek, wydobytych z około 470kg świeżych owoców opuncji. Z tego też powodu jest obecnie najdroższym olejkiem roślinnym na świecie (10ml kosztuje około 40zł). W wydaniu bardziej przystępnym dla naszego portfela stosowany jest macerat z kwaitów opuncji figowej, który zachowuje właściwości samego oleju.

Zalety oleju z opuncji figowej:

- Olej z opuncji charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwasu linolowego – Omega-6, które niezbędne są w procesie nawilżenia i ochrony skóry przed działaniem czynników zewnętrznych( promieniowania słonecznego, wolnych rodników, nikotyny itp.). NNKT nie są produkowane przez nasz organizm stąd muszą być dostarczane do naszego organizmu z zewnątrz ( kosmetyki). Specyficznymi objawami niedoboru NNKT są: spowolniony proces gojenia się ran, łuszczenie się skóry, suchość naskórka, stany zapalne, podatność na zaskórniaki i wypryski, częste podrażnienia skóry. Kwas linolowy natomiast ( w olejku z opuncji jest go dużo około 60%) olejek z opuncji wspomaga regenerację bariery lipidowej skóry, wpływa więc na odpowiednie nawodnienie, uelastycznienie i napięcie skóry. (olejek z opuncji uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze).

 

-Olej ten jest również bogaty w fitosterole zaliczane, które wzmacniają barierę naskórkową, czyli hamują utratę wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwalergicznie, immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i spójności skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe oraz normalizują pracę gruczołów łojowych.

 

- Olej z pestek zawiera także witaminę E, dzięki czemu wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniące przed działaniem wolnych rodników, powodujących przedwczesne niszczenie i starzenie komórek skóry. Ilość witaminy E w oleju z opuncji jest wyższa aniżeli w oleju arganowym.Witamina E to naturalny i najskuteczniejszy antyoksydant i „morderca” wolnych rodników rozpuszczalny w tłuszczach, chroni ona skórę przed stresem, zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry powodowanemu niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Działa regenerująco, nawilżająco, przeciwzapalnie oraz sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia posłonecznego. Stosowana na skórę wspomaga ochronę przeciw promieniowaniu UV.

 

-Olejek z opuncji figowej wzmacnia także układ odpornościowy skóry i pobudza naturalne procesy jej regeneracji.

 

Polecany do:

- cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, wymagającej regeneracji, zniszczonej np. działaniem słońca, łatwo ulegającej podrażnieniu, ze zmarszczkami, o obniżonej elastyczności

- delikatnych okolic oczu, wokół ust, szyi i dłoni, czyli miejsc, gdzie objawy starzenia pojawiają się najwcześniej

- suchych, zniszczonych włosów

- wysuszonych części ciała: stopy, dłonie

- jako olejek dodatkowo chroniący przed słońcem podczas opalania

 

Sposób użycia: Należy stosować na czystą skórę, po prysznicu lub na noc, aby ułatwić wchłanianie olejku podczas snu. Masować wysuszone części ciała.

 

Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu.

 

Skład INCI: Opuntia Ficus indica seed oil. 100% naturalny.

 

Produkty powiązane

ALEPIA - Wspaniały Olej Opuncja Figowa, Argan, Nigella, Róża Damasceńska Bio - 100 ml ALEPIA - Wspaniały Olej Opuncja Figowa, Argan, Nigella, Róża Damasceńska Bio - 100 ml

Idealny nie tylko dla kobiet,..dla wszystkich, którzy dbają o swój wygląd i młodą cerę! Jest potężnym, wielofunkcyjnym, szlachetnym olejem składającym się z Oleju Arganowego, Oleju Nigella, Oleju z pestek Figi Barbarie. Takie połączenie składników naturalnych i Bio powoduje, że jest on prawdziwą bombą witaminową dla skóry. To wspaniałe połączenie powoduje, że chroni on skórę przed wysuszeniem i ujędrnia za jedną aplikacją.

Cena: 82,00 zł

EFAS - Olej Arganowy Kosmetyczny BIO spray - 50 ml - WYPRZEDAŻ EFAS - Olej Arganowy Kosmetyczny BIO spray - 50 ml - WYPRZEDAŻ

Olej Arganowy 100% BIO- prosto z Maroko. Posiada certyfikat jakości bio- ECOCERT. Ma szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych oraz w działaniach terapeutycznych jak trądzik, łuszczyca, egzema, reumatyzm, rozstępy, blizny, masaż. Zalecany w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej skóry. Wzmacnia włosy i paznokcie.

Termin ważności - 30.09.2017.

Cena: 22,90 zł 25,90 zł

EFAS MAROKO - Olej z Czarnuszki Nigelle 100% naturalny - 60 ml EFAS MAROKO - Olej z Czarnuszki Nigelle 100% naturalny - 60 ml

W medycynie naturalnej w krajach arabskich czarnuszka siewna stosowana była wspomagająco, w szczególności w schorzeniach górnych dróg oddechowych: w przeziębieniach, kaszlu, nieżycie i zapaleniach oskrzeli, nawracających infekcjach; w schorzeniach autoimmunologicznych, takich jak toczeń, reumatyzm, alergie; a także w astmie alergicznej, schorzeniach skóry, cukrzycy, nadciśnieniu i dolegliwościach żołądkowo – jelitowych.

Cena: 26,00 zł

Opinie o produkcie (0)

Zamówienia telefoniczne

Zamówienia telefoniczne również bez rejestracji:

22 215 96 20

 lub  784 968 774 

kontakt w godz 12-17

 

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Click Shop | Hosting home.pl