|
MAROKO- Olej Arganowy Kosmetyczny BIO- 30 ml
100% BIO - CZYSTY OLEJ ARGANOWY kosmetyczny PROSTO Z MAROKO - 30 ml w szklanej butelce POSIADA CERTYFIKAT JAKOŚCI BIO - ECOCERT
OLEJ JEST BEZZAPACHOWY, PROSZĘ UWAŻAĆ NA PODROBIONE PRODUKTY (musi być widoczny znaczek ECOCERT). OLEJ ARGANOWY NIE UWRAŻLIWIA! IDEALNY DLA KAŻDEJ SKÓRY.
Olej arganowy jest : - zalecany w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej skóry -pomaga zredukować zmarszczki przez odbudowę warstwy hydrolipidowej, przez co udaje się zachować młodzieńczy wygląd skóry -dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed wolnymi rodnikami -wzmacnia włosy i paznokcie -ma właściwości silnie nawilżające, dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę -chroni przed działaniem szkodliwych dla cery, czynników zewnętrznych jak: słońce, wiatr, zimno, stres -ma duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę
OLEJ ARGANOWY W DERMATOLOGII: OLEJ ARGANOWY ma również szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych oraz w działaniach terapeutycznych: -skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą -przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych) -pomaga w leczeniu reumatyzmu -doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie -nawilża suche i zniszczone włosy, nawilża suchą skórę głowę -ma duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę -wspomaga kruche, rozdwajające się paznokcie Olej arganowy ma zastosowanie w pielęgnacji nawet bardzo wysuszonej skóry dłoni. Używany jest także do pielęgnacji paznokci.
OLEJEK ARGANOWY KOSMETYCZNY - "NATURA" Z MAROKA NIE PACHNIE ORZESZKAMI JAK TO JEST W PRZYPADKU OLEJU SPOŻYWCZEGO. JEST TEŻ JAŚNIEJSZY NIŻ SPOŻYWCZY, KTÓRY JEST PRAŻONY. OLEJ KOSMETYCZNY JEST DROŻSZY W PRODUKCJI (poddaje się go dodatkowym procesom tak aby pełnił swoje funkcje kosmetyczne). Ma też w konsekwencji wyższą cenę. Proszę uważać na sprzedawców, którzy tańszy w produkcji olej spożywczy oferują jako kosmetyczny (zorientują się Państwo po kolorze i zapachu, kulinarny jest ciemniejszy i pachnie orzeszkami). Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków. Zwany jest ELIKSIREM MŁODOŚCI, szczególnie dzięki dużej zawartości tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol), które są obrońcami naszego organizmu przed starzeniem się komórek i mają duży udział w walce z utleniaczami. Olej ten jest hitem kosmetyków anti-aging (anty-starzeniowych)
PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KOSMETYCZNEGO Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Kraj pochodzenia: Maroko Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)
Opinie o produkcie (0) |
|


