|
IKAROV- Olej Kokosowy- 60 ml
IKAROV- Olej Kokosowy- 60 ml
Olejek kokosowy jest przeznaczony przede wszystkim do pielęgnacji skóry normalnej, wolnej od problemów, w celu utrzymania jej w dobrej kondycji. Może być aplikowany bezpośrednio na twarz, szyję i dekolt, jak również całe ciało. Szczególnie polecany jest także do skóry suchej, np. jako środek nawilżający po kąpieli lub prysznicu. Ze względu na zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, olejek kokosowy jest natychmiast wchłaniany i nadaje skórze aksamitną gładkość. Zapobiega wysuszaniu i pękaniu skóry dłoni i pięt. Jest także polecany jako dodatek do kremów ochronnych stosowanych podczas kąpieli słonecznych oraz mleczek, balsamów do ciała i emulsji. W celu zapewnienia skórze optymalnej ochrony, można go również zaaplikować bezpośrednio przed, w trakcie i po opalaniu. W stanie płynnym może być zmieszany z innymi olejkami, w celu wzbogacenia ich właściwości i działania.
Zastosowanie:
Uwaga: Olejek kokosowy rozpuszcza się w temperaturze 25°C oraz bezpośrednio po nałożeniu na skórę. Jest produktem w pełni naturalnym. Zawiera wyłącznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk należy zużyć maksymalnie do 3 miesięcy od dnia otwarcia pudełeczka. Sposób przechowywania Olejki należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (ale nie w lodówce), w temperaturze od 7°C – do 25°C. W otoczeniu poniżej 0°C ciemnieją i gęstnieją, jednak po powrocie do optymalnej temperatury, odzyskują swoje właściwości. Olejki należy chronić przed wysokimi temperaturami, stałym dostępem powietrza i światłem. Niewłaściwe przechowywanie prowadzi do zepsucia produktu oraz utraty jego właściwości. Po każdym użyciu olejku, należy wytrzeć do sucha szyjkę butelki. Uwaga: Olejki są „żywymi” produktami biologicznymi. Ze względu na sezonowe zmiany jakości surowców, między partiami mogą wystąpić miejsce niewielkie różnice w kolorze, gęstości lub zapachu. Skład: Cocos nucifera oil, Tocopherol (wit. E pochodząca z kokosu), Lecithin (lecytyna pochodząca z kokosu), Ascorbyl Palmitate (naturalna, rozpuszczalna w tłuszczach forma Wit. C).
Opinie o produkcie (0) |
|


